Groenrecycling

Terug naar overzicht

Groenrecycling

Jaarlijks verwerkt Groenrecycling De Breekhoorn duizenden tonnen groenafval. Hiermee wordt een belangrijke bijdrage geleverd aan het maatschappelijk verantwoord ondernemen. Bij het be- en verwerken van groenafval wordt gebruik gemaakt van speciaal hiervoor ontwikkelde machines en gespecialiseerd personeel. Na het recyclen van het groenafval houden we twee producten over: - (Keur)compost - Houtsnippers De (Keur)compost wordt gebruikt om de volgende grondproducten mee te maken, die wij dan onder productcertificaat (BRL9335-4) verkopen; - Bomengrond - Bomenzand - Teelaarde - Diverse grondproducten Voor een volledig overzicht van onze producten kunt u op de pagina "Verkoop" kijken. Al deze bovenstaande producten kunnen gebruikt worden om op een zeer milieuvriendelijk manier de bodemstructuur te verbeteren. Sinds 1 juni 2015 beschikken wij over het Keurcompost certificaat. Daarnaast beschikken wij over verschillende certificaten waarmee wij ziek bomenhout en iepenhout mogen innemen. J & C.J. Baars Hoofddorp BV beschikt over het certificaat om deze houtsoorten te mogen vervoeren. Groenrecycling De Breekhoorn is tevens gecertificeerd om invasieve exoten in te mogen nemen en te verwerken. Invasieve exoten zijn planten die van nature niet in Nederland voorkomen en zich door hun explosieve groei snel verspreiden in openbaar groen en in het landschap. Voorbeelden zijn de Japanse duizendknoop, de Reuzenberenklauw, de Reuzenbalsemien en de grote Waternavel. Ze verdringen andere plantensoorten en kunnen funderingen en dijklichamen aantasten. Voor meer informatie over invasieve exoten en de certificaten die hierbij horen kunt u hier kijken. Groenrecycling De Breekhoorn BV heeft een zeer uiteenlopende klantenkring, van particulieren tot hoveniers en van aannemers tot overheidsinstanties. Iedere klant is er een, hoe groot of klein deze ook is.

Betrouwbaar

Alle soorten grondverzetmachines worden door ons, inclusief vakkundig en gediplomeerd personeel verhuurd.

Gecertificeerd

Bij Gebr. Baars staat veiligheid en kwaliteit voorop. Elk jaar wordt ons bedrijf opnieuw beoordeeld door Normec.

Moderne machines

Het materieel is uiterst modern en onder andere voorzien van overdruk, hoogte begrenzing en draaikantelstuk.

Dit kunnen wij ook voor u betekenen

 • Bodemsaneringen

  Voor het uitvoeren van bodemsaneringen heeft het bedrijf een BRL 7000 certificaat nodig. Sinds 2012 bezit J & C.J. Baars Hoofddorp B.V. dit certificaat.

  Lees meer
 • Transport

  Door optimale onderlinge samenwerking tussen de werkmaatschappijen wordt de meest complexe opdracht efficiƫnt uitgevoerd.

  Lees meer
 • Aanneming

  Ons aannemingsbedrijf biedt u alle diensten met betrekking tot grondwerk aan, van graafwerk tot sloop van gebouwen en wegen.

  Lees meer